zondag 24 november 2013

Paprika cremesoep

Pure verwennerij en zelfgemaakt het allerlekkerst.

Ingrediënten;

1-2 el olijfolie
4 zoete rode paprika's
2 teentjes knoflook 
1 ui
Provencaalse kruiden
1 liter (gevogelte, kalfs- of runder)bouillon
zout, versgemalen peper
mespuntje paprikapoeder
tabasco
worcestershiresaus

Parmezaanse kaas

8 plakjes Parmaham
8 zwarte olijven
8 groene olijven
8 blaadjes basilicum

8 krokante minibroodjes

250 gram tartaar

Voorbereiden (kan ongeveer 4 uur van tevoren);

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Paprika's dun met olie bestrijken en in hete oven in 20-25 minuten roosteren tot het vel zwart geblakerd is. 
Paprika's in een afgesloten plastic zak ongeveer 15 minuten laten uitdampen. 
Hierna het vel, zaadjes en zaadlijsten verwijderen.

Bereiden

Snipper de ui fijn.
Kook water voor 1 liter bouillon.
Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook ongeveer 5-8 minuten.
Paprika's, Provençaalse kruiden en bouillon toevoegen.
Het mengsel 10-15 minuten zachtjes laten koken.
Hierna in een keukenmachine of blender het geheel pureren tot een homogene crème soep.
Zeef de soep.
Wanneer de soep te dik is kun je eventueel nog wat extra bouillon toevoegen.
De crèmesoep op smaak brengen met zout, paprikapoeder, tabasco en worcestershiresaus.
(Laat de soep eventueel afkoelen en bewaar het afgedekt in de koelkast.)

Voor het serveren de soep goed doorwarmen.

Parmezaanse kaas, Parmaham, olijven en basilicum over 4 soepborden verdelen.
Paprika crèmesoep erop scheppen en serveren met krokante mini broodjes belegd met rauwe tartaar.



Bron; Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten