zaterdag 16 november 2013

Quesadillas met kip en guacamole



Een quesadilla is voor de Mexicaanse keuken wat tosti is voor de Nederlandse. Letterlijk betekent het woord 'kaasdingetje'. We eten het graag op zaterdagavond.

Ingrediënten;

8 tortilla's
450 gram kipfilet
1 rode paprika
lente-uitjes
belegen kaas

voor de guacamole;

3 rijpe avocado's 
crème fraîche
kruidenmix voor guacamole

Voorbereiden;

Snijd de kipfilet in kleinere stukken.
Bestrooi met wat Mexicaanse kipkruiden.
Was de paprika, verwijder zaadlijsten en snijd in kleine stukjes.
Was de lente-uitjes en snijd in kleine ringetjes.
Rasp de kaas.

Schil de avocado, snijd het vruchtvlees in kleinere stukjes en doe in een kom met een bekertje crème fraîche en de kruidenmix.

Maal het fijn met een staafmixer tot een zachte puree .
Dit is een snelle versie van guacamole. Als je meer tijd hebt kun je een versie maken met verse ingrediënten, zie dit recept
Tip is om de pit van de avocado in de dip te bewaren dan verkleurt de avocado niet.

Bereiden;

Verhit een grill pan op hoog vuur.
Vet deze in met wat olijfolie.
Bak de stukjes kipfilet tot ze bruin en gaar zijn.
Snijd hierna de kip in nog kleinere stukjes.
Bedek een tortilla ruim met geraspte kaas.
Strooi hier wat stukjes paprika, lente-ui en kip over.
Bedekken met nog wat geraspte kaas.
Leg hier een andere tortilla op.
Doe dit met alle tortilla's zodat ze alvast klaarliggen om te bakken.

Bak de quesadilla om en om in een droge koekenpan tot de kaas gesmolten is.

Serveer direct met wat guacamole.

Bron; Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten