maandag 11 november 2013

Witloflasagne


Lasagne met witlof is een leuke variatie op de authentieke lasagne.

Ingrediënten ;
8 stronkjes witlof
2 el. citroensap
1 kippebouillontabletje
3,5 dl. crème fraiche
1,5 dl melk
1 pakje Bressot of Boursin
1 el. gembersiroop
10-12 lasagnebladeren
250 gram ham in reepjes of blokjes
1 bosje fijngesneden peterselie
100 gram geraspte kaas
25 gram geraspte Parmezaanse kaas
zout en versgemalen peper

Voorbereiden;
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Kook een pan water.

Bereiden;
Was de witlof en snijd ze in stukjes, verwijder de harde kern. 
Blancheer ze 5 minuten in ruim kokend water met citroensap en zout.
Giet de witlof in een zeef maar bewaar het kookvocht. 
Laat goed uitlekken.
Verwarm de crème fraîche met de melk in een pan en laat het verkruimelde bouillonblokje hierin oplossen.
Roer de gembersiroop en de Bressot erdoor.
De lasagnebladeren heel even koken in het witlof kookvocht.
Daarna de bodem van een ingevette ovenschaal bedekken met een eerste laag lasagnebladeren.
Besmeer deze met de gembercrème. 
Verdeel hierover een laag witlofstukjes en bestrooi het geheel met de helft van de ham, peterselie en de helft van de geraspte kaas.
Herhaal dit proces nog eens en sluit af met de lasagnebladeren.
Besmeer deze rijkelijk met de gembercreme.
Bestrooi tenslotte met de geraspte kaas en Parmezaan .
Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven tot het gerecht goudbruin en gaar is.


Bron; Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten