donderdag 12 december 2013

Andijviestamppot met rookworst uit de oven



Heerlijke stamppot voor iedereen.

Ingrediënten;
aardappels
gesneden andijvie
ui
spekblokjes
ei
geraspte kaas
mosterd
zout, peper

Voorbereiding
Verwarm de grill in de oven voor.
Schil en snijd de aardappels in stukjes en kook deze met een beetje zout in een bodempje water in 20 a 25 minuten gaar.
Snipper de ui in stukjes.
Was de andijvie en laat het uitlekken.

Bereidingswijze
Verwarm de rookworsten volgens aanwijzingen op de verpakking.
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan op een laag vuur goudbruin.
Neem de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
Bak in het overgebleven vet de ui goudbruin.
Giet de aardappels af en stamp deze fijn.
Maak de aardappelpuree smeuïg door er melk aan toe te voegen, een tl mosterd en een ei.
Meng er de rauwe andijvie, ui en de spekjes doorheen .
Snijd één rookworst in plakjes.
Doe de andijviestamppot in een vuurvaste schaal en verdeel er de plakjes rookworst over.
Rasp er wat kaas over.
Doe de schaal in de oven en plaats onder de grill tot de kaas een mooi kleurtje heeft.
Serveer de stamppot met de rookworst.

Bron; Our kitchen rules

2 opmerkingen: