maandag 2 december 2013

Rundvlees met amandelpicada

Door vlees urenlang op lage temperatuur in de oven te stoven, wordt het boterzacht en extra lekker.

Ingrediënten:
3 el olijfolie
1,5 kg sukadelappen
175 gram bakbacon
2 uien
5 tenen knoflook
1 el paprikapoeder
250 ml rode wijn
500 ml runderbouillon
375 ml tomatensaus voor pasta
2 laurierblaadjes
1 el gedroogde oreganoblaadjes
110 gram amandelschaafsel
6 el fijngesneden bladpeterselie

Voorbereiden:
Oven voorverwarmen op 110 graden.
Snijd de sukadelappen in stukken van 8 cm. 
De bakbacon in blokjes snijden.
De uien in dunne ringen snijden.
2 tenen knoflook in dunne plakjes snijden en 3 bewaren om te persen.
Maak 500 ml runderbouillon met een bouillonblokje.

Bereiden:
Verhit 2 el olijfolie in een grote ovenvaste braadpan op hoog vuur.
Braad de stukken vlees rondom aan, schep ze uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
Verhit nog wat olijfolie en roerbak de bacon, de ui en de knoflookplakjes in 5 minuten tot ze lichtbruin zijn.
Strooi het paprikapoeder erover.
Schenk de rode wijn erbij.
Roer het uimengsel goed door en voeg dan het vlees, de bouillon, tomatensaus, laurier en oregano toe.
Stoof het vlees afgedekt in de oven voor 6-7 uur, tot het vlees heel mals is.

Pas op met de handvaten want die zijn heel erg heet!
Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze met de peterselie en de 3 teentjes knoflook fijn in een keukenmachine.
Schep driekwart van deze picada door de runderstoofschotel. De rest strooi je erover.

Roergebakken spruitjes en polenta met spekjes en mais smaken hier verrukkelijk bij.

Bron; Delicious magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten