woensdag 18 december 2013

Varkenshaas met kruidenkaassaus

Als variatietip kun je ook heel goed kipfilet gebruiken in plaats van varkenshaas.

Ingredienten;
2 varkenshaasjes van 250 gram
kastanjechampignons
bakje Paturain of ander kruidenkaasje
sjalotje
worcestershiresaus
peterselie
knoflook
bakboter
melk

Voorbereiden

Sjalotje pellen en fijn snipperen.
Champignons in plakjes snijden.
In kopje peterselie klein knippen.
Vlees in plakjes of blokjes van 2 cm dik snijden.
Schaal voorverwarmen.

Bereiden

In een koekenpan boter verhitten.
Vlees in ongeveer 4 minuten rosé bakken, halverwege keren.
Uit de pan nemen en in aluminiumfolie bewaren.
In het bakvet het sjalotje 2 minuten bakken.
Hier de gesneden champignons aan toevoegen en meebakken.
Roomkaas en klein scheutje melk toevoegen, en al roerende de kaas laten smelten.
Op smaak brengen met wat versgemalen peper en worcestershiresaus.
Vlees uit het folie halen en op de warme schaal leggen.
Het vleesnat door de saus mengen.
Schenk de saus rondom het vlees en garneer met peterselie.

Eventueel kun je broccoliroosjes een paar minuten met de pasta meekoken en dit ook door de saus mengen.
Lekker met lintmacaroni.

Bron; Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten