zondag 5 januari 2014

Hertenbiefstuk carpaccio met hazelnootmayonaise

Dit gerecht staat als voorgerecht in het blad Delicous, maar is ook als hoofdgerecht bij een lekker diner zeer geschikt. Wij hebben dit bij het kerstmenu gegeten.

Ingrediënten:
2 el olijfolie
2 hertenboutbiefstukken a 200 gram
3 el blanke hazelnoten
2 el mayonaise
2 el slagroom
1 sjalotje
1-2 el balsamico azijn
1 sinaasappel
75 gram waterkers

Voorbereiden:
Laat de hertenbiefstuk op kamertemperatuur komen.
Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan.
Hak ze heel fijn (eventueel in een keukenmachine).
Roer de mayonaise, noten en slagroom door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Hak het sjalotje fijn.
Verhit de olie in een koekenpan.
Dep het vlees droog met keukenpapier.
Bestrooi met zout en versgemalen peper.
Schroei het vlees op hoog vuur rondom dicht, zodat het nog rood is van binnen.
Laat het vlees op een bord afkoelen.
Dek af met plastic folie en bewaar in de koelkast.

Bereiden:
(vlak van tevoren).
Verdeel de waterkers over 4 borden.
Snijd met een scherp mes dunne plakjes van de hertenbiefstuk en verdeel deze carpaccio plakjes over de borden.
Strooi het gesnipperde sjalotje erover.
Druppel er wat balsamico azijn overheen.
Rasp een beetje van de sinaasappelschil boven het vlees.
Halveer de sinaasappel, knijp een beetje sap uit boven de hazelnootmayonaise.
Verdeel de hazelnootmayonaise over de carpaccio.
Maal er wat peper over.

Tip; extra feestelijk is het om wat verse truffel over de carpaccio te raspen.

Bron; Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten