donderdag 2 januari 2014

Pasta met spinazie en gebakken bacon

Pasta met spinazie vinden we een geweldige combinatie.

Ingrediënten:

4 ons spaghetti
150 gram ontbijtspek
100 gram hamblokjes
Paturain met tuinkruiden en knoflook
bakje champignons
pak diepvriesspinazie
olijfolie
ui
knoflook
zout en versgemalen peper

Voorbereiden:
Snipper de ui.
Breek de champignons in kleine stukjes.
Bak de plakjes ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
Kook een pan water.

Bereiden:
Bak in een grote hapjespan de ui met knoflook.
Bak de champignons mee  en voeg de hamblokjes toe.
Kook de spaghetti in ruim water ongeveer in 8 minuten al dente.
Voeg de diepvries spinazie blokjes toe aan de hapjespan en laat de spinazie warm worden.

Roer de Paturain erdoor.
Eventueel kun je nog kookroom toevoegen om het geheel smeuig te maken.
Giet de pasta af en roer door het spinaziemengsel.
De gebakken ontbijtspek in stukjes breken en als garnering gebruiken.

Eventueel kun je er nog wat geraspte Parmezaanse kaas over strooien.

Bron; Our kitchen rules

2 opmerkingen:

  1. Vandaag gemaakt, was heerlijk, ze moesten thuis aan ons favoriete Olive garden denken samen met de salade a la Olive. Volgende keer probeer ik de chicken en shrimp carbonara, deze vond mijn zoon zo lekker bij Olive, hopelijk smaakt hij net zo!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat jullie het heerlijk vonden Ina, bedankt voor je leuke reactie. De chicken & shrimp carbonara is ook erg lekker.

      Verwijderen