vrijdag 3 januari 2014

Zalm garnalen potpie


Dat scheutje Pastis doet 't hem! Een droomcombinatie met garnalen, zalm, room en verse kruiden .. en het is direct feest aan tafel.

Ingrediënten:
500 ml visfond
250 ml slagroom
250 ml crème fraiche
100 ml witte wijn
scheutje Pastis
dragon, dille, peterselie
nootmuskaat, cayennepeper, kerriepoeder
1 rasp van 1 citroen
1 tl suiker
60 gram boter in blokjes
300 gram zalm in blokjes
300 gram rauwe garnalen mix van grote en kleine
4-6 blaadjes bladerdeeg
1 ei

Voorbereiden:
(kan een halve dag van tevoren)
Zet de visfond op met de slagroom, de crème fraiche en de witte wijn.
Laat dit op laag vuur 1 uur inkoken tot 350 ml.
Breng de saus op smaak met een scheut Pastis, de fijngehakte kruiden, de citroenrasp, wat nootmuskaat, cayennepeper, kerriepoeder en de suiker.
Klop op het laatst de boter erdoor en haal de pan van het vuur.
Roer de blokjes zalm en de garnalen erdoor, bewaar het garnalenmengsel afgedekt in de koelkast, met folie.

Bereiden:
begin 3 kwartier van te voren.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vul de ovenschaaltjes met het garnalenmengsel.
Snijd uit de velletjes bladerdeeg dekseltjes en maak er een gaatje in met een appelboor.
Versier de dekseltjes met de resten van het bladerdeeg en bestrijk het met ei.
Zet de potjes 20-25 minuten in de oven.

Bij ons was de ragout nog heel erg dun na 25 minuten.
We gaan volgende keer eerst een roux maken van boter en bloem om het een steviger saus te maken.

Bron: Delicious magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten