maandag 7 april 2014

Fettuccine met garnalen, room en zongedroogde tomaten

Garneer het gerecht met basilicum, Parmezaanse kaas en versgemalen zwarte peper.

Ingrediënten;
3 el olijfolie
3 teentjes knoflook
750 gram rauwe koningsgarnalen
1 ui
2-3 lente-uitjes
2 el fijngesneden basilicum
75 gram zongedroogde tomaten
snufje gemalen witte peper
250 ml kippenbouillon
180 ml droge vermout
250 ml room
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
350 gram Fettuccine
versgemalen zwarte peper

Voorbereiden;
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.
Snijd de lente-uitjes in dunne ringen en de zongedroogde tomaten in reepjes.
Snipper de ui.
Snijd de basilicum klein.
Kook 250 ml water en los hierin een kippenbouillonblokje in op.

Bereiden:
Doe de lente-uit met basilicum, tomaat, witte peper, vermout, kippenbouillon en room in de koekenpan en laat het geheel op matig tot hoog vuur in ca. 20 minuten tot de helft inkoken.
Roer de Parmezaanse kaas erdoor en kook de saus nog 1-2 minuten tot de kaas gesmolten is.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op laag vuur.
Pers de knoflook en fruit dit samen met de ui tot ze zacht zijn.
Voeg de garnalen toe en bak ze een paar minuten tot ze gaar en roze zijn.
Haal de garnalen uit de pan en snijd ze in 3 stukken.
Breng een grote pan water met zout aan de kook.
Kook hierin de pasta tot deze gaar is en giet af.
Laat de garnalen goed heet worden in de saus en meng de pasta erdoor.


Bron: Wat Katie eet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten