maandag 28 april 2014

Tarte flambée



De bodem van deze Tarte Flambée kun je van kant en klaar pizzadeeg maken, of zelf deeg rollen.

Ingredienten:
3 el olijfolie
600 g uien
1 rol pizzadeeg (koelvers, pak 600 g)
125 gram crème fraîche
125 gram volle Franse kwark
2 tenen knoflook
150 gram Gruyère
2 el tijmblaadjes
125 gram spekblokjes

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Snijd de uien in ringen.
Rasp de kaas.

Bereiden:
Verhit in een koekenpan de olijfolie.
Bak de uienringen met een snuf zout in 10-12 min. zacht en lichtbruin.
Bak de spekblokjes tot ze knapperig zijn.
Rol het pizzadeeg uit en leg het op een vel bakpapier op een bakplaat.
Meng de crème fraîche, kwark en knoflook met 1 el tijm.
Voeg peper naar smaak toe.
Strijk het roommengsel over de deegbodem.
Verdeel nu de uienringen en de spekblokjes over de deegbodem.
Strooi er de geraspte Gruyère, de rest van de tijm en peper naar smaak over.


Bak de uientaart in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar.
Lekker met een salade met een vinaigrette .
Je kunt eventueel ook zelf pizza deeg maken, zie het recept van de pizza.




Bron; Delicious magazine maart 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten