zondag 20 april 2014

Zalmmousse


Ingredienten:
blikje rode zalm
1,5 el mayonaise
1/8 liter crème fraîche
1 el citroensap
1 el tomatenketchup
1 theelepel mosterd
zout, peper
3 blaadjes witte gelatine
olie

Voorbereiden:
Giet de zalm uit blik af en bewaar het vocht.
Doe de zalm in een diep bord en verwijder de graatjes en velletjes.
Prak de zalm fijn met een vork.
Roer de mayonaise, ketchup, mosterd en crème fraîche door de zalm.
Breng op smaak met zout en peper.
Week de gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water tot het zacht is.

Bereiden;
Doe het vocht van de zal,m samen met 2 el water en het citroensap in een pannetje.
Zet de pan op laag vuur en laat het warm worden (niet koken).
Haal de pan van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en doe ze in het pannetje, laat het goed oplossen terwijl je roert.
Roer dit mengsel door de zalm en meng alles goed door elkaar.

Bestrijk de binnenkant van een (vis)vorm met wat olie en schep het zalmmengsel er in.
Laat het geheel 2-3 uur opstijven in de koelkast.
Haal de randjes voorzichtig los en stort de zalm op een schaal of bord.
Serveren met stokbrood of geroosterd brood.

Bron; Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten