vrijdag 16 mei 2014

Rundvleescarpaccio met rode biet

Lekker voorgerecht voor 6 personen, eventueel te maken met diverse kleuren oerbietjes.

Ingrediënten:
500 gram ossenhaas aan een stuk
2 rode minibietjes
1 el rode wijnazijn
3 el extra vierge olijfolie

voor de saus;
300 gram mayonaise
1 el fijngehakte dragon
1 el fijngehakte dille
1 el fijngehakte bladpeterselie
1 el kappertjes
1 el dijon mosterd
1 sjalotje

Voorbereiden;
Bestrooi het vlees met zout en peper, wikkel het in plastic folie en leg het 20 minuten in de vriezer tot het stevig is.
Pak het vlees daarna uit de folie en snijd het in dunne plakjes.
Leg ze tussen 2 vellen plastic folie en sla ze met een koekenpan dunner uit.
Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Kook de bietjes, maak ze schoon en schil ze.
Hak het sjalotje fijn.

Bereiden:
Snijd de bietjes in plakjes en daarna in luciferdunne reepjes.
Klop azijn en olie door elkaar, breng op smaak met zout en peper en schep dit door de biet.
Zet opzij.
Roer alle ingredienten voor de sauce gribiche door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Laat het vlees op kamertemperatuur komen en schik de plakjes op een schaal.
Strooi de reepjes biet erover, besprenkel met de saus gribiche en serveer de carpaccio.
Wij hebben er ook nog wat gemengde salade over gedaan.

Bron; Delicious lekker koken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten