zondag 18 mei 2014

Tuna melt met peterselie-olijvensalsa

Wij vinden dit een heerlijk zaterdagavond gerecht, leuk i.p.v. een pizza.

Ingrediënten:
2 blikjes tonijn
6 artisjokharten uit blik
2 bollen mozzarella
16 sneetjes zuurdesembrood
chilivlokken
geraspte belegen kaas
teentje knoflook
zwarte peper

Peterselie-olijvensalsa
klein bosje bladpeterselie
halve ui
handvol groene olijven
scheutje extra vergine olijfolie
citroensap

Voorbereiden:
Verwarm een ovengrill op de middelste stand.
Laat de tonijn uit blik uitlekken en verdeel in vlokken.
Snijd de artisjokharten in plakjes.
Scheur de mozzarella in stukjes.
Snijd de peterselie fijn en snipper de ui.
Snijd de groene olijven fijn.

Bereiden:
Meng in een kommetje voor de salsa de peterselie, ui, olijven, olijfolie en citroensap door elkaar.
Meng in een aparte kom de tonijn, artisjok, knoflook, mozzarella en flink wat zwarte peper.
Rooster het zuurdesembrood licht aan beide kanten (eventueel broodrooster) en beleg het royaal met het tonijn-mozarellamengsel.


Strooi er chilivlokken en wat geraspte kaas over en rooster de sneetjes brood onder de grill tot de kaas in het mengsel smelt en aan de bovenkant bubbelt.
Schep de salsa over de gloeiend hete tuna melt en serveer direct.

Bron; Delicious magazine oktober 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten