woensdag 23 juli 2014

Mosselen in bouillon


Een variatie op normale gekookte mosselen.

Ingrediënten:
bak Zeeuwse mosselen van 2 kg
4 uien
scheutje witte wijn
6 knoflookteentjes
zakje mosselkruiden
zakje soepgroenten
1/2 liter bouillon
pot tomatenpulp
olijfolie
stokbrood of ciabatta

Voorbereiden:
Was de mosselen in koud water en gooi gebroken mossels weg.
Pel en snipper de uien.
Verwarm eventueel de oven voor voor het stokbrood.

Bereiden:
Kook de mosselen in een klein beetje witte wijn tesamen met de kruiden en soepgroenten.
Bak in een andere pan de uien in wat olijfolie.
Knijp er de teentjes knoflook boven uit.
Giet de mosselen af.
Voeg de bouillon toe aan het uienmengsel en de tomatenpulp en schep de mosselen er voorzichtig doorheen.
Schep de mosselen in een diep bord en serveer het met warm stokbrood en een frisse salade.


Het is heerlijk om stukjes stokbrood in de bouillon te dopen. Eet smakelijk.

Bron: Our kitchen rules

Geen opmerkingen:

Een reactie posten