zaterdag 13 september 2014

Tonijntartaar met yuzudressing

Geïnspireerd door onze vakantie in Costa Rica waar Ceviche een traditioneel gerecht is, hebben we dit heerlijke voorgerecht gemaakt.

Ingredienten:
1 theelepel wasabipasta
2,5 eetlepel sojasaus
2 theelepels fijngeraspte gemberwortel
2,5 eetlepel mirin (rijstwijn)
1 eetlepel yuzusap of limoensap
1/2 theelepel sesamolie
4 eetlepels olijfolie
350 gram superverse (Albacore) tonijn, van sashimi kwaliteit
1 eetlepel sesamzaad
1 avocado
6 lente-uitjes
stokbrood
evt. kiem- of spruitgroenten of kleine slablaadjes voor garnering

Voorbereiden:
Rooster de sesamzaadjes.
Snijd de lente-uitjes fijn.
Snijd de tonijn in blokjes van 1 cm ongeveer.
Snijd de avocado in blokjes.

Bereiden:
Meng in een kom de wasabi, sojasaus, gember, mrin, yuzu- of limoensap, sesamolie en olijfolie tot een dressing.
Schep de tonijnblokjes, het sesamzaad, de avocado blokjes en bosui erdoor.
Serveer direct op stokbrood en garneer met wat kiemgroente.


Yuzu is een Japanse citrusvrucht en hier moeilijk verkrijgbaar. Je kunt het vervangen door limoensap.

Bron: Delicious magazine juli 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten