donderdag 26 februari 2015

Librije's gehaktballen

De gehaktballen van Jonnie Boer staan niet op de kaart, maar zijn wel vast onderdeel van de personeelsmaaltijd bij het team van De Librije. Het geheime ingrediënt van Librije’s gehaktballen is ketjap. In de Allerhande vond ik onlangs het complete recept van de ballen en ik nam de proef op de som.

Ingrediënten 4 – 6 stuks
400 gram rundergehakt
300 ml runderbouillon of vleesfond
2 kleine eieren
80 gram paneermeel
2 el grove mosterd
2 el ketjap manis
1 tl zout
1 tl cayennepeper
50 gram roomboter

Voorbereiden:
Meng het gehakt met de cayennepeper en wat zout, de mosterd, de ketjap, de eieren en het paneermeel.

Is het mengsel iets te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.
Het gehakt moet een beetje plakkerig aanvoelen.
Vorm met natte handen gehaktballen van het mengsel.
Laat de ballen vervolgens een half uurtje rusten in de koelkast.

Bereiden:
Neem een grote braadpan en laat de roomboter smelten.
Braad de gehaktballen aan weerszijden aan tot ze goudbruin zijn.
Voeg de runderbouillon toe en laat de gehaktballen ongeveer 45 minuten garen onder een afgesloten deksel.
Librije’s gehaktballen zijn het lekkerste met een flinke lik grove mosterd.

 Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten