maandag 16 februari 2015

Tartiflette pizza

Tartiflette is een Franse plaattaart van aardappel en kaas.

Ingrediënten:
450 gram jonge krieltjes
teentje knoflook
2 el olijfolie
8 plakjes pancetta of doorregen rookspek
½ recept pizzadeeg
150 gram Taleggio
½ kleine rode ui
1 el fijngehakte tijm
1 el fijngesneden bladpeterselie

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 220 oC.
Schrap de krieltjes en breng ze in een pan koud water aan de kook.
Voeg zout toe en laat ze 5 minuten voorkoken.
Giet ze daarna af en als ze afgekoeld zijn, snijd je ze in plakjes van 1 cm.
Roer in een kommetje de olijfolie en uitgeperste knoflook door elkaar.
Bak de pancetta in een droge koekenpan 10 minuten op laag vuur, keer de plakken regelmatig om tot het vet er uit loopt.
Haal de pancetta uit de pan, laat het vet in de pan achter, en laat de plakjes op wat keukenpapier uitlekken.
Zet de koekenpan weer op het vuur en bak de aardappelplakjes in een paar minuten aan beide kanten knapperig en goudbruin.
Maak het pizzadeeg en laat het rusten.
Snijd de Taleggio kaas in blokjes en de rode ui in ringen.

Bereiden:
Bestrijk de pizza bodems met de knoflookolie en leg ze op een bakplaat.
Verdeel de aardappelplakjes over de pizzabodems en bestrooi met de blokjes kaas en rode ui.
Verkruimel de pancetta erover en bestrooi met tijm.
Bak de pizza’s 8-10 minuten tot de bodem krokant is en de kaas gesmolten is en borrelt.
Serveer de pizza’s direct en bestrooi met de peterselie.

Eventueel kun je de pancetta en Taleggio vervangen door spekreepjes en Reblochon.
Je kunt ook kant en klaar pizza deeg gebruiken.

Bron: Delicious samen koken


Geen opmerkingen:

Een reactie posten