maandag 8 juni 2015

Scaloppine al marsala

Proef de méditerranée.

Ingredienten:
olijfolie
4 kalfsschnitzels van 100 gram
2 el bloem
1 sjalot
100 ml Marsala dolce
100 ml kalfs- of vleesfond
1 takje salie + blaadjes voor garnering
1 teentje knoflook

Voorbereiden:
Bestrooi de schnitzels met zout en peper en haal ze door de bloem.
Snipper het sjalotje fijn.
Verhit 3 el olijfolie in een grote koekenpan.
Bak de schnitzels in 2 minuten per kant bruin aan.
Neem ze uit de pan.
Fruit het sjalotje in het bakvet van de schnitzels.
Fruit het knoflookteentje mee.
Voeg de marsala toe en roer de aanbaksels los.
Voeg de fond en salie toe.

Bereiden:
Leg de schnitzels terug in de pan en stoof ze afgedekt nog 20 minuten.
Laat de saus de laatste 5 minuten tot de gewenste dikte inkoken.
Garneer met salieblad.
Geef er gebakken aardappeltjes en roergebakken spinazie bij.

Bron: Delicious magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten